.
2014-04-29 11:51:48

 

 

 


 

 

                               ΔΕΛΤΙΟ       ΤΥΠΟΥ

 

Ανδυνο , γργορο και οριστικ τλος  στην κστη κκκυγος, η οποα ταλαιπωρε εκατομμρια ανθρπους σε ολκληρο               τον κσμο,  δνουν πλον οι χειρουργο με τη χρση  Ραδιοσυχνοττων (RF) !

Η επμβαση γνεται με τοπικ αναισθησα, διαρκε μλις 20 λεπτ και ο  ασθενς μετ απ μια ρα επιστρφει σπτι του!

 «Η χρση  Ραδιοσυχνοττων( R-F) δνει οριστικ λση στο πρβλημα της κστης κκκυγος και απαλλσσει τους ασθενες εφ ρου ζως  απ να ενοχλητικ πρβλημα » τονζει ο ο διαπρεπς χειρουργς Δρ. Αναστσιος Ξιρχος, Πρεδρος  της Ελληνικς Επιστημονικς Εταιρεας Ορθοπρωκτικς Χειρουργικς και  Δ/ντης Χειρουργικς Κλινικς Ομλου Ιατρικο Αθηνν – Ιατρικ Περιστερου.

Σμφωνα με τον κ. Ξιρχο το κρδος απ την  εφαρμογ  των Ραδιοσυχνοττων( R-F),  στην χειρουργικ αφαρεση της κστης κκκυγος εναι πολ μεγλο  για τους ασθενες, αλλ και για τα ασφαλιστικ ταμεα.

Κι αυτ, γιατ μεινεται  σημαντικ ο χρνος της χειρουργικς επμβασης , της παραμονς του ασθεν  στο νοσοκομεο , της αποθεραπεας και της επιστροφς στην εργασα του.

 

               Η ΚΥΣΤΗ      ΚΟΚΚΥΓΟΣ

 

Η  κστη κκκυγος τριχοφωλεακ συργγιο εναι μια χρνια φλεγμον στην περιοχ του κκκυγα( στην ουρ). Ο κυστικς αυτς σχηματισμς δημιουργεται, συνθως απ διεσδυση τριχν μσα στο δρμα, αλλ ενδχεται να οφελεται και σε κστη που σχηματστηκε κατ την εμβρυκ ζω του ασθεν. Η κστη κκκυγος:

Ø   Επηρεζει πολ περισστερο τους (λευκος) νδρες (8 στους 10) σε σχση με τις γυνακες,

Ø   Εμφανζεται κυρως σε ηλικες μεταξ 15 και 30 χρνων,

Ø   Παρατηρεται συχντερα σε δαστριχα  και υπρβαρα τομα

Ø   Η υπερβολικ εφδρωση στα δαστριχα και υπρβαρα τομα σε συνδυασμ με παρατεταμνη καθιστικ, αδραν ζω και κακς συνθκες υγιεινς μπορε να συμβλει επσης σε ανπτυξη μιας κστης κκκυγα

Ακμη μπορε να εμφανσουν τομα που εργζονται σε επαγγλματα τα οποα απαιτον παρατεταμνες περιδους καθιστικς εργασας πως οι οδηγο , οι μαθητς κ.α.

           ΤΑ ΣΥΜΠΤΩΜΑΤΑ ΤΗΣ ΚΥΣΤΗΣ                

Τα συμπτματα ποικλουν απ νθρωπο σε νθρωπο. Αυτ που παρατηρονται στην πλειοψηφα των ασθενν  εναι:

Ø Eμφνιση μιας μικρς διγκωσης στην ουρ

Ø Δημιουργα μεγλης και επδυνης φλεγμονδους μζας- αποστματος

Ø Εκρο υγρο πυδους υλικο απ το απστημα

Ø Το απστημα ταν  φλεγμανει  γνεται κκκινο, διογκνεται και σκληρανει, εν μπορε να εκρει δσοσμο πον.

Σε ορισμνες περιπτσεις  η φλεγμον προκαλε, , πυρετ, καταβολ του οργανισμο και ναυτα.

 

ΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΗ ΑΦΑΙΡΕΣΗ ΜΕ ΡΑΔΙΟΣΥΧΝΟΤΗΤΕΣ

 

Η  ενδεικνυμενη θεραπεα, σμφωνα με τους χειρουργος, εξαρτται απ την κατσταση της κστης. να οξ απστημα ελγχεται συνθως με δινοιξη και παροχτευση, στε να απελευθερωθε το πο, να ελαττωθε η φλεγμον και να ανακουφιστε ο ασθενς απ τον πνο.

«Μια χρονζουσα κστη κκκυγος, μως, θεραπεεται αποτελεσματικ μνο με χειρουργικ επμβαση, η οποα χει σκοπ να αφαιρεθε πλρως η κστη, μαζ με τους συνοδος πρους και τα συργγια » αναφρει ο κ. Ξιρχος.

«Εμες, συνεχζει ο κ. Ξιρχος, προτενουμε στους  ασθενες μας  αντ του νυστεριο την επμβαση  με Ραδιοσυχντητες( R-F)  , για μηδαμιν απλεια αματος και ταχτερη επολωση, αλλ κυρως για απουσα μετεγχειρητικο πνου. Και το σημαντικτερο, χωρς καμα  πιθαντητα υποτροπς».

Επσης,  πως διευκρινζει ο  διευθυντς χειρουργς πριν απ την επμβαση γνεται προσεκτικ χαρτογρφηση της περιοχς, στε να αποκαλυφθε η κστη, αλλ συχρνως και λοι οι συριγγδεις προι.

 Επειδ χει γνει χαρτογρφηση της βλβης και χει αφαιρεθε  κθε παθολογικς ιστς, δεν εναι αναγκαο να μενει ανοιχτ το τραμα. τσι, δεν απαιτονται καθημερινς, επδυνες αλλαγς, διτι κλενει με ασφλεια κατ την ημκλειστη μθοδο τελεως.

Ο ασθενς φεγει πειτα απ μα ρα απ το νοσοκομεο και επιστρφει στις καθημερινς του δραστηριτητες μεσα. Την επμενη ημρα γνεται η αφαρεση των γαζν απ τον χειρουργ και αμσως μετ επιτρπεται το ντους και το μπνιο.

www.axiarchos.gr  Τηλ. 2107296584, 210729658469383400826938340082

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΚΗ ΣΤΗΡΙΞΗ: COSMOS ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ: Νκος Γαραντζιτης τηλ. 69322324666932232466, 210 5026051

E-MAIL: ngara@otenet.gr.     FAX:  210 5058795.  www. cosmosep. gr

FACEBOOK: Cosmos Επικοινωνα

TWITTER: COSMOS ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ.