Αθνα 11 Δεκεμβρου 2013

 

                                                             ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Οριστικ τλος στους βασανιστικος και χρνιους πνους απ τις παθσεις του χεριο (τενονττιδες, επικονδυλτιδες, αρχμενες αρθρτιδες) βζει μια νεα θεραπεα  με τοπικς ενσεις που περιχουν αυτλογους παργοντες (ενζυμα) απ το αμα του πσχοντος!

Τα θεαματικ αποτελσματα ,της  πρωτοποριακς θεραπεας που εφαρμζεται πλον και στη χρα μας ,παρουσιστηκαν πριν απ λγες ημρες στη Θεσσαλονκη στο κοιν σνεδρο της Ελληνικς Εταιρεας Επανορθωτικς Μικροχειρουργικς και της Ελληνικς Εταιρεας Χεριο και νω κρου.

«Η εφαρμογ της νας θεραπεας αποτελε  επανσταση στην αντιμετπιση των παθσεων του χεριο, που ταλαιπωρον  με αφρητους πνους δεκδες εκατομμρια νδρες και γυνακες σε ολκληρο τον κσμο, καθς πολλς περιπτσεις καταργε το χειρουργεο» τονζει ο Χειρουργς  Ορθοπαιδικς- Μικροχειρουργς Χεριο κ Ιωννης Α. Ιγνατιδης και αντιπρεδρος της Ελληνικς Εταιρεας Χειρουργικς Χεριο-Aνω Aκρου.

Η  θεραπεα, πως εξγησε ο κ Ιγνατιδης που την εφαρμζει, εναι απλ , γργορη και χει μεσα αποτελσματα. Μπορε να πραγματοποιηθε σε κατλληλα εξοπλισμνο ιατρεο και απ εξειδικευμνο ιατρ, γεγονς που μεινει συνολικ το κστος της επμβασης, αφο δεν γνεται καν εισαγωγ σε νοσοκομεο.

 

 

         ΕΦΑΡΜΟΓΗ  ΤΗΣ  ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑΚΗΣ ΘΕΡΑΠΕΙΑΣ

Μετ τη διγνωση της πθησης ο γιατρς παρνει αμα απ τον πσχοντα, με μια απλ αιμοληψα. Στη συνχεια με ειδικ επεξεργασα γνεται λψη  απ το αμα ενς νζυμου, το οποο εδρζει στο περβλημα των αιμοπεταλων και χει αυξητικς-επουλωτικς ιδιτητες.

Ακολοθως ο θερπων γιατρς με σριγγα κνει κχυση του ενζμου   στο σημεο του μεγστου πνου γρω απ αυτ σε πντε κοντιν σημεα . Τον τελευταο χρνο  η θεραπεα εφαρμζεται και στην αντιμετπιση των αρχμενων αρθρτιδων μικρν αρθρσεων πως του αντχειρα.

 Για κθε θεραπεα μπορε να χρειασθον 1-3 συνεδρες ,εν η διαδικασα εφαρμογς δεν ξεπερν τα 20-25 λεπτ. Μετ την κχυση του ενζματος το χρι αναρτται σε να περιλαμιο για δυο ημρες,  εν για δυο εβδομδες δεν επιτρπεται η καταπνηση ,πως συμβανει και στην θεραπεα με κορτιζνη.

 

         ΒΑΣΙΚΕΣ ΠΑΘΗΣΕΙΣ ΧΕΡΙΟΥ ΚΑΙ ΣΥΜΠΤΩΜΑΤΑ

Δο απo τις πιο συχνς και βασανιστικς παθσεις του χεριο εναι :

Ø Η ξω επικονδυλτιδα (στον αγκνα)που βασανζει τα χρια αυτν που κνουν χειρονακτικς εργασες και  των αθλητν αλλ και στς κωμμτριες, δακτυλογρφους, πιανστες, κλπ και

Ø Η αρθρτιδα βασικς ρθρωσης του αντχειρα (στ χρι) που προσβλλει τα χρια των γυναικν νω των 40χρνων. (Ββαια οι νοικοκυρς επιβαρνονται συχν και απ τις δο παραπνω παθσεις, αφο εντσσονται και στις δυο παραπνω κατηγορες.

ΕΠΙΚΟΝΔΥΛΙΤΙΔΑ: Η ξω επικονδυλτιδα (tennis elbow) εκδηλνεται με:

Ø Aλγη διαξιφιστικ στον αγκνα επιδεινομενα με την χρση του ακρου ,

Ø Aιμωδες που αντανακλον συχν προς το μπρτσο το πχυ, εν κποια στιγμ εγκαθσταται σχεδν ανικαντητα εκτλεσης χειρονακτικς εργασας και ξπτωση μυκς ισχος.

Εναι δε πολ βασανιστικ και ψυχοφθρο να βλπεις το χρι σου να αχρηστεεται προοδευτικ και να σου πφτουν τα αντικεμενα να μη μπορες να βιδσεις μια βδα.

Σε στατιστικς που γιναν σε 12 εργοστσια στην Ουσιγκτoν βρθηκε τι αν πσα στιγμ πσχει το 5.2-6% του εργατικο πληθυσμο, εν στη διρκεια της ζως του ο νας στους τρες εργτες κποια στιγμ θα προσβληθε απ κποια  λλης βαρτητας επικονδυλτιδα. Η ηλικα 35-52 χρνων εναι η πιο επιρεπς και το γυναικεο φλλο επσης εναι πι ευασθητο.

            ΒΑΣΙΚΗ ΑΡΘΡΙΤΙΔΑ ΤΟΥ ΑΝΤΙΧΕΙΡΑ:

            Χαρακτηριστικ της βασικης αρθρτιδας του αντχειρα 

εναι ο επιδεινομενος πνος που συνοδεεται απ πρξιμο .Σε  προχωρημνο στδιο αρθρτιδας ο αντχειρας ακινητοποιεται και ο πσχοντας αδυνατε να εκτελσει βασικς κινσεις πως η απλ σλληψη αντικειμνων.

Στα τελικ στδια  ο αντχειρας υπεξαρθρνεται στη βση του και κοντανει στο μκος του εν σχεδν αχρηστεεται

  ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΕΣ    ΘΕΡΑΠΕΙΕΣ

 Μχρι πριν απ πντε χρνια, πριν δηλαδ απ την θεραπεα με τους αυτλογους παργοντες, οι χρνιοι βασανιστικο πνοι απ τις παθσεις του χεριο αντιμετωπζονταν με:

Ø Τη λψη αντιφλεγμονωδν απ το στμα,

Ø Ακινητοποηση  του χεριο ( νρθηκες),

Ø Εφαρμογ ειδικν περιδσεων ( σκρτς),

Ø Φυσικοθεραπεες (laser,υπρηχα κλπ),

Ø Παγοθεραπεα  και

Ø Ενσεις κορτιζνης στο σημεο μεγστης ευαισθησας.

Σε ακμα πλον επμονες μορφς της πθησης γνονταν χειρουργικ επμβαση με πλγια ξω τομ στν αγκνα και αποκληση επιμκυνση της κφυσης των τενντων με αμφβολο μως αποτλεσμα.

              www.ignatiadismicrohand.eu, www.microhand-ortho-spine.gr & www.greekmedicaltravels.com  . 

             Τηλ 210 6974278-80,  κιν. 6944251529

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

EΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΚΗ ΣΤΗΡΙΞΗ: COSMOS ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ: Νκος Γαραντζιτης τηλ. 6932232466, 210 5026051

E-MAIL: ngara@otenet.gr.     FAX:  210 5058795.  www. cosmosep. gr.